Cum să aplicați și să vă reînnoiți viza în Australia

Stick anti-tantari, bio, 26g (Iunie 2019).

Anonim

Cu mile de plaje de aur și unele orașe de clasă mondială, Australia este una dintre cele mai râvnite destinații de călătorie de pe planetă - și fiecare vizitator internațional trebuie să aplice pentru viza potrivită înainte de a putea experimenta ceea ce țara are de oferit. Aflați tot ce trebuie să știți despre aplicarea unei vize australiene în acest ghid ușor.

O prezentare generală a vizei australiene

Australia are legi foarte stricte în materie de imigrație, deci este important ca vizitatorii să solicite dreptul de viză pentru călătoria lor. Cetățenii din Noua Zeelandă, vecinii din vecinătatea Australiei, pot aplica pentru viză la sosirea în țară, dar toți ceilalți titulari de pașapoarte trebuie să solicite viza înainte de a pleca de acasă. Există un număr mare de tipuri diferite de viză - vacanță sau vacanță, student, muncă, afaceri, rezidență permanentă și multe altele - care depind de pașaportul pe care îl dețineți, precum și de scopul și durata șederii. Verificați pagina de căutare a vizelor de pe site-ul Departamentului Australian pentru Imigrație și Protecție a Frontierelor pentru a afla care tip de viză sunteți în căutarea dvs. - puteți aplica pentru multe dintre aceste vize online sau la cea mai apropiată ambasadă sau consulat australian.

Solicitarea vizei potrivite

Viza vizitatorilor (subclasa 600)

Viza vizitatorilor (subclasa 600) permite călătorilor să intre în Australia în scopuri turistice sau de afaceri timp de până la trei, șase sau 12 luni.

Există o serie de vize diferite pentru vizitatori - turist, afacere, călător frecvent, familie sponsorizată și statut de destinație aprobat - care costă oriunde între 140 USD și 1045 AU pentru a aplica.

Pentru turiști, 75% din cereri sunt procesate în termen de 19 zile și 90% și procesate în termen de 24 de zile, astfel încât să fiți în siguranță, depuneți cererea cu o lună înainte de a călători.

Urmăriți această listă de verificare pentru a compila tot ce aveți nevoie pentru a vă depune viza, și anume copii ale paginilor biografice ale pașaportului dvs., o fotografie de pașaport, o copie a certificatului de naștere, dovada fondurilor suficiente, itinerariul australian și orice altă dovadă dovedește intenția dvs. de a vă întoarce în țara de origine.

Puteți solicita această viză online și, dacă doriți să vă prelungiți șederea în Australia, va trebui să solicitați un alt tip de viză - consultați "căutătorul de viză".

Călătorii din anumite țări europene pot aplica vize similare cu un preț mult mai ieftin - viza eVisitor (subclasa 651) este gratuită, iar viza pentru Autoritatea electronică de călătorie (subclasa 601) are o taxă de serviciu de 20 USD.

Vize de călătorie de vacanță (subclasa 417)

Programul Working Holiday Maker încurajează schimburile culturale dintre Australia și restul lumii, oferind șanselor de vârstă de 18 până la 30 de ani să muncească și să rămână în jos timp de 12 sau 24 de luni.

Viza de lucru de vacanță costă AU 450 dolari pentru a aplica pentru, plus AU $ 80 dacă aplicați în persoană, mai degrabă decât online.

Potrivit guvernului, 75% din cererile prelucrate în termen de 21 de zile și 90% sunt procesate în 35 de zile, deci se aplică cu cel puțin șase săptămâni înainte de a vă planifica să vă îndreptați către Australia.

Vizele de lucru de vacanță poartă o listă de verificare similară a documentelor de viză pentru vizitatori. Acest tip de viză durează 12 luni și puteți solicita oa doua viză de vacanță de lucru (în mod efectiv o prelungire sau reînnoire de 12 luni), finalizând trei luni de muncă într-o zonă regională în timpul primului an în Australia. Faceți clic aici pentru mai multe informații despre solicitarea celei de-a doua vize de vacanță de lucru.

De asemenea, se pot solicita titularii de pașapoarte din Argentina, Bangladesh, Chile, China, Indonezia, Israel, Malaysia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Thailanda, Turcia, SUA și Uruguay.

Viza pentru studenți (subclasa 500)

Există în jur de 650.000 de studenți străini care studiază în Australia în orice moment - un număr foarte mare pentru o țară cu o populație de 25 de milioane - și se bazează pe această categorie de viză, care durează până la cinci ani.

La fel ca toate tipurile de vize din Australia, există mai multe subcategorii diferite - școli, învățământ superior, postuniversitare, vocaționale, lista merge mai departe - fiecare costând diferite sume de bani (cererile începând de la 575 AU) și luați diferite sume de timp (de obicei între 12 și 89 de zile, deci se aplică în avans).

Există o listă cuprinzătoare de documente pe care solicitanții trebuie să le bifeze pentru a dovedi că au cel puțin șase ani, au fost acceptați să studieze în Australia, au asigurări de sănătate și îndeplinesc standardele în limba engleză. Puteți aplica online prin intermediul contului dvs. Immi.

Pentru a vă extinde șederea în Australia, deținătorii de viză trebuie să depună o nouă cerere înainte de expirarea vizei. Membrii familiei pot aplica, de asemenea, o viză pentru tutorele Student Guardian (subclasa 590).

Cum să vă reînnoiți viza

Australia oferă multe tipuri diferite de vize, fiecare cu propriile procese de reînnoire. Din nou, consultați pagina de căutare a vizelor de pe site-ul Departamentului Australian pentru Imigrație și Protecție a Frontierelor pentru a afla cum să vă extindeți sau să vă reînnoiți viza în Australia.

Lucruri importante de retinut

Aplică înainte de a pleca

Cu excepția verișilor din Australia din Kiwi din Noua Zeelandă, fiecare vizitator internațional care sosesc în jos trebuie să fi solicitat viza înainte de a pleca de acasă. Veștile bune? Majoritatea aplicațiilor pot fi procesate prin intermediul site-ului web al guvernului Immi.

Respectați legile de carantină

Australia este o națiune insulară cu reguli super-stricte în ceea ce privește ceea ce puteți și nu puteți aduce în țară, inclusiv droguri, steroizi, arme, arme de foc, animale sălbatice protejate, alimente proaspete sau ambalate, fructe, ouă, carne, plante, semințe, pene. Examinați lista articolelor interzise pentru a vă asigura că nu purtați ceva ce nu ar trebui să fie.

Declarați bani mari

Nu există nicio limită pentru suma de numerar pe care o puteți aduce în Australia, dar trebuie să declarați sume mai mari de 10.000 USD. Consultați site-ul Web AUSTRAC pentru toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți.

Alte sfaturi

Ia povestea ta drept

Departamentul de imigrație din Australia sortează prin numeroase aplicații de viză, iar neconcordanțele factuale în cererea dvs. pot întârzia cererea dumneavoastră sau chiar riscă respingerea cu totul. Fii sincer, fii corect și asigură-te că ai dovezi care să-l susțină în documentele pe care le trimiți.

Fii atent la înșelătorii

Guvernul administrează un registru al agenților oficiali de migrație, așa că nu intră în capcane. Unele escrocheri sunt destul de evidente, dar există mulți operatori ilegali și agenți migranți neînregistrați, care sunt puțin mai inteligenți în a fugi pe banii lor de pe urma cererilor de viză nevinovate.

Alte link-uri utile

Pagina de căutare a vizelor de pe site-ul Departamentului Australian pentru Imigrație și Protecție a Frontierelor este prima oprire pentru a afla ce viză este potrivită pentru călătoria dvs. și mulți solicitanți vor putea depune cererea prin intermediul site-ului Immi.